Det går ikke en dag uten at jeg sliter med å finne ut hva jeg skal ha til middag. Som regel ender det med at jeg putter en Grandiosa i ovnen, men etterpå er det både irriterende og flaut at jeg ikke fant på noe bedre. Kjenner du deg igjen i dette?
Det er mer vanlig nå enn før selvfølgelig, men jeg kan ikke huske at jeg noen gang prøvde å lage de kjøttkakene eller en skikkelig god fiskesuppe. Det er jo mye bedre enn den junken jeg vanligvis får i meg. Jeg har et ønske om å gjøre noe med dette, slik at jeg ikke bare får et bedre kosthold, men også skaffer meg flere oppskrifter og spennende måltider.
Her kan dere se hva jeg fant ut og hvilke måltider jeg koser meg med nå.
Fant en gammel kokebok
Jeg er jo ikke helt bak mål, men en dag kom jeg over kokeboka etter oldemoren min faktisk. Det var litt uvirkelig at jeg nå skulle ta fatt på en slags kokke-karriere. Men det er jo litt artig. Jeg skaffa meg forresten en ny stekepanne, en miksmaster og en sleiv. Vel, nok om det, se på disse oppskriftene da!
Men før jeg setter i gang med dagens middag, litt avkobling. Arbeidsdagen var lang og Maria spill nå hjelper meg å renske opp i alle fristene på jobb. Dessuten får jeg en skikkelig boost når premiene renner inn.
Vel, nå er jeg klar for et måltid som jeg bare elsker å lage til middag. Følg med i denne oppskriften:
Kålruletter
Kålruletter er en gammel oppskrift, men det er sinnssykt godt og enkelt å lage. Dette er hva man trenger:
- 6 store blad fra hodekål
- 400 gram kjøttdeig
- 1 ss potetmel
- 1 egg
- 1 dl melk
- 6 skiver bacon
- 1 Kjøttbuljong
- Salt og pepper
Til kålruletter serveres nykokte poteter, gulrøtter og brun saus.
Det første man skal gjøre er å koke kålbladene i ca. 4 minutter. Deretter skal an skylle dem i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Stek så kjøttdeigen og bland inn salt og pepper og potetmel. Rør så inn melken og egget til man har laget farse.
Nå skal man forme seks avlange boller av farsen. Når dette er gjort, skal hver bolle surres med et kålblad og en baconskive. Ta i litt og så kan man feste baconet med en tannpirker eller hyssing.
I mellomtiden må man lage en tynn kjøttkraft av buljongen. Når man har smurt formene og lagt de seks kålrulettene oppi, kan man helle kraften over. Nå skal det få steke i ovnen i ca. 30-40 minutter på 200 grader Celcius.
Potetene er allerede i kokende vann og etter hvert kan man legge i gulrøttene som man har laget strimler av. Potetene har litt ulik koketid, men sørg for at man kan skjære en kniv gjennom.
Brun saus kokes enkelt med litt mel og melk eller man kan bruke en ferdig-variant. Kan serves med tyttebær.
Dette er noe av det beste jeg lager til middag, og det hender jeg slår til med dette på en lørdag til og med.
Det som var en dårlig trend med mye hurtigmat fra sjappa, har blitt til et lite eventyr for meg. Grunnen til at jeg skriver om det er at jeg tror også mange andre i min alder sliter med å lage seg gode middagsretter. Finn fram en gammel kokebok, jeg lover det vil gi resultater.